Festes i fires

Carnaval (febrer / març)

No hi ha data fixa, sempre és entre febrer i març. El dissabte a la tarda es fa el carnaval infantil, una rua pels carrers de la vila i després un espectacle infantil a la sala del Centre Cívic.

Diumenge al matí, als Pins de Cal Ferret s’organitza un esmorzar popular amb torrades, arengades i vi del Penedès.

A la tarda és el moment de la tradicional Rua de carrosses i comparses i el lliurament de premis a la sala gran del CCR.


Festa de la Gent Gran (Abril)

Durant el mes d’abril es realitza el mes de la Gent Gran, un seguit d’activitats, tallers i/o xerrades dirigides a la franja de població de més edat.

El mes de la Gent Gran acaba amb un dinar de germanor obert a tothom.


Fira de la Via Augusta (Maig)

El dia 1 de Maig, Santa Fe es fira.

Les bodegues i cellers de Santa Fe ofereixen degustacions i venda dels seus productes.

Amb la Fira d’artesans agroalimentaris de la Vegueria Penedès i el Mercat d’Artesania tindrem l’ocasió de comprar productes artesanals de la zona.

La jornada festiva està acompanyada d’un seguit d’activitats i espectacles al carrer per a totes les edats.

Al llarg del dia es pot menjar i beure a les zones habilitades amb productes de la terra.


Música als Baluards (Juliol / Agost)

Una tarda-vespre d’estiu, algun dels cellers de vins i caves del poble, obre les seves portes per tal d’acollir un concert de música.

La vetllada a l’aire lliure es acompanyada per un maridatge dels productes que elabora.


Nits a la fresca (juliol / agost)

Al juliol, cada divendres s’organitza una activitat a l’aire lliure per a totes les edats: des de cinema a la fresca, passejades nocturnes, activitats esportives...

 


Diada 11 de setembre (setembre)

Des de fa més de 40 anys Santa Fe celebra la Diada Nacional de Catalunya amb una monumental paella d’arròs als Pins de Cal Ferret. En els seus inicis, la jornada havia arribat a acollir més de 700 persones.


Festa Major (octubre)

El tercer cap de setmana del mes d’octubre se celebra la Festa Major de Santa Fe. Un seguit d’actes omplen el cap de setmana de festa: pregó, correfoc, cercavila, concert, ball, activitats per als més menuts, etc.

Durant anys, aquesta festa ha estat organitzada pel Centre Cultural i Recreatiu; a partir del 2020, és l’Ajuntament qui se n’encarrega a través d’una comissió de festes.


Pessebre Vivent (desembre)

Al mes de desembre, als Pins de Cal Ferret s’organitza un Pessebre Vivent. L’Esplai de la Gent Gran n’ha estat el motor des de l’inici i a mesura que han passat les edicions s’hi ha anat afegint altres entitats que hi col·laboren, com els Diables Els Calderots i el Grup de Joves.

Un entorn magnífic acull una sèrie de quadres: taverna, oficis, pastors, mercat, àngel, naixement, Reis Mags d’Orient, etc.

Hi participen uns 60-70 figurants i part de la recaptació de les entrades es destina a la Marató de TV3.

Darrera actualització: 26.03.2021 | 19:49