2a. Cronoescalada solidària

Dilluns, 24 de setembre de 2018 a les 00:00

El proper divendres 12 d’octubre a les cinc de la tarda se celebrarà la segona edició de la Cronoescalada Santa Fe-La Granada, una prova atlètica de caràcter solidari organitzada conjuntament pels ajuntaments dels dos municipis.

El recorregut del certamen és de 830 metres i 33m D+, amb sortida a les escales de l’església de Santa Fe i arribada al castell de la Granada després de transcórrer per l’històric Camí de les Costes. El traçat comptarà amb la col·laboració de les colles de Diables d’ambdós municipis per amenitzar el pas dels participants.

El preu de la inscripció és la donació d’una ampolla d’oli d’un litre que es destinarà al Banc dels Aliments. Les inscripcions ja estan obertes i es poden formalitzar al web www.xipwin.cat; tot i que s’hauran de completar el mateix dia de la prova quan es faci la donació de l’ampolla d’oli, mateix moment en què es facilitarà l’horari individual de sortida. Les inscripcions online es tancaran el dijous 11 d’octubre i també se’n podran fer de presencials el mateix dia de la prova entre les 16h i les 16:30. Per tal de tenir una bona previsió i poder desenvolupar el certamen de la millor manera possible, l’organització fa una crida a que tothom qui vulgui participar, ja sigui a la cronoescalada o a la caminada, s’inscrigui prèviament.

En funció del nombre de participants, la sortida de cada corredor es farà cada minut, cada mig minut o cada 20 segons. Un cop hagi sortit el darrer dels participants de la cronoescalada hi haurà una sortida conjunta, oberta a totes les edats, per aquells que vulguin fer el recorregut caminant i col·laborar també amb la causa solidària. Un cop els caminadors arribin al castell hi haurà un refrigeri popular i l’entrega de trofeus de la Cronoescalada.

Quant als premis, hi haurà podi absolut masculí i femení i també trofeus als primers classificats masculí i femení de les següents categories: local (de Santa Fe o la Granada), sub-18 (nascuts el 2000 o superior), sènior (nascuts entre el 1978 i el 1999) i veterà (nascuts el 1977 o abans).

Els actuals rècords de la prova estan en mans dels vencedors de l’edició inaugural: Dani Moreno (3:06) i Maria Pons (3:54).

La cronoescalada s’inclou en el programa d’actes de la Festa del Most de la Granada i de la Festa Major de Santa Fe del Penedès.

Darrera actualització: 12.11.2020 | 21:50